Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

"Ταξίδι εσωτερικού είναι το βιβλίο..."


Η Λέσχη Ββλίου Λαμίας ξεκινά...
"Ταξίδι εσωτερικού" το ονομάσαμε, ταξίδι προς τα μέσα σε μυαλό και ψυχή προς αναζήτηση και άλλων ανθρώπων που αγαπούν τα νυσταγμένα βράδια που το βιβλίο σου σε περιμένει υπομονετικά πάνω στο κομοδίνο, τα Κυριακάτικα πρωινά κουλουριασμένοι στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού, το λεωφορείο ανάμεσα σε στάσεις, το ηλιόλουστο καφέ ένα ανοιξιάτικο πρωινό παρέα με κλασσικούς και μοντέρνους ήρωες, νέους και παλιούς συγγραφείς. 
Η αφορμή..."Η Φωνή της Πεταλούδας", της αγαπημένης Αγγελικής Πλουμά που μας εμπιστεύτηκε την παρουσίαση του βιβλίου της. Καλοτάξιδο ήταν και για εμάς η αρχή μιας μεγάλης παρέας...






Ιανουάριο του 2014 κόψαμε την πρώτη μας Βασιλόπιτα.  Στο Καφωδείο Ορφέας που μας πρόσφερε στέγη και ζεστό καφέ να συνοδεύει τις κουβέντες μας. 





Το φλουρί φυσικά πήγε στους οικοδεσπότες μας


Μια χρονία γεμάτη θέματα για συζήτηση ήταν το 2014. Ίβο Άντριτς, Μάρω Δούκα, Φράντς Κάφκα, Χαρούκι Μουρακάμι, Μ. Καραγάτσης, Αύγουστος Κορτώ και πόσοι ακόμα μπήκαν στις ζωές μας...Οι κουβέντες μας έντονες, γεμάτες ερωτήσεις και απαντήσεις και μετά από κάθε συνάντηση φεύγαμε λιγάκι πιο διαφορετικοί, λιγάκι πιο "πλούσιοι". 


Το βιβλιοπωλείο "Οιωνος", πάντα δίπλα μας, μας πρόσφερε τον υπέροχο χώρο του τον χειμώνα του 2014. Τι πιο όμορφο να συζητάς για βιβλία περιτριγυρισμένος από βιβλία! 





Και φυσικά το φλουρί πήγε στον οικοδεσπότη μας! 

Άνοιξη...και ένας κήπος μας υποδέχτηκε. Και πάντα μας περιμένει να γυρίσουμε όταν τα κρύα καταλαγιάζουν και η φύση μας περιμένει. Και πάντα εκεί καταλήγουμε για να κλείσουμε ακόμα μία χρονιά. Φέτος, την τρίτη μας χρονιά
Ο κήπος του Soul Cafe

Ταξίδι εσωτερικού είναι η Λέσχη Βιβλίου Λαμίας. Ταξίδι με ανθρώπους που αγαπάμε τα βιβλία. Την μυρωδιά, την υφή, τις σκληρόδετες εκδόσεις, τους εμπνευσμένους συγγραφείς, τους κλασσικούς ήρωες, το διαφορετικό, το μοντέρνο, αυτό που σε κάνει να θες να βγεις έξω και να το κάνεις θέμα συζήτησης! 

Εύη Σταματίου
Ελίνα Ανθοπούλου 
Όλγα Καλογήρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.