Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Οι τελευταίες μας μέρες στην Αμερική

Η Κάλλια Παπαδάκη με τους "Δενδρίτες" της μας αφηγείται την ιστορία του Αντώνη Καμπάνη, μετανάστη στην Αμερική την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του γιού του Μπέιζιλ που γεννήθηκε εκεί.  Ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής της Κάλλιας Παπαδάκη, έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και προκάλεσε μια ωραία συζήτηση στην προηγούμενη συνάντησή μας.  
Σας περιμένουμε για να ολοκληρώσουμε την κουβέντα για το βιβλίο αυτό την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Soul café.

Η Κάλλια Παπαδάκη είπε στην ΕΡΤ για το βιβλίο της:
Το βιβλίο ήταν μάλλον μια εσωτερική διεργασία ετών κι ερωτήσεων που σωρεύτηκαν και θέλησαν να διεκδικήσουν μια μικρή αθανασία. Γιατί, αν κάτι μου έκανε μεγάλη εντύπωση τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου στην Αμερική, ήταν το αχανές τοπίο, κάθετα ή οριζόντια και τα σκαμμένα πρόσωπα των ανθρώπων που σύχναζαν στα ντάινερς της επαρχίας, τα πρόσωπα και τα χέρια που κουβαλούσαν πέρα από μνήμες μαζί κι ένα φορτίο, μια μικρή καμπούρα, το απωθημένο ενός τόπου και τη διάψευση της επιτυχίας, οριστική κι αμετάκλητη. Κάποιοι από τους ομογενείς τα κατάφεραν, πολλοί όμως πάλι, όχι. Γι’ αυτούς τους πολλούς, έγραψα το βιβλίο. Και για να ξορκίσω το βλέμμα τους που από τότε με καταδιώκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.